Профил на компанијата

Меркур ТРЕЈД е компанија која  обезбедува напредни услуги во областа на дистрибуција на индустриски производи, логистика и маркетинг . Нашата цел е да бидеме што поефикасни во  реализацијата на потребите на нашите клиенти.

 •  Меркур ТРЕЈД е основана во 1994 година како трговско друштво.
 •  1994-2000 Меркур Трејд е дистрибутер на компанијата Johnson & Johnson
 •  1997-1999 Меркур Трејд е дистрибутер на компанијата Johnson & Son.
 •  1998 Меркур Трејд стана дистрибутер на компанијата Reckitt Benckiser.
 •  1997 година Меркур Трејд е дистрибутер за HELLENICA (Грција)
 •  2006 Меркур Трејд е дистрибутер за MAGNETICNAIL CARE (Холандија)
 •  2008 Меркур Трејд е дистрибутер за DEMAXпрофесионални восоци за депилација.
 •  2010 Меркур Трејд е дистрибутер за LARIPLAST СА пластични производи од Грција
 •  2010 Меркур Трејд е дистрибутер за Scotch Brite3M
 •  2012 Меркур Трејд е дистрибутер за Durex и Dr. Scholl, Reckitt Benckiser
 • Меркур ТРЕЈД денес е компанија со два дистрибутивни центри,  еден во Битола 700 м2 и еден во Скопје 1000 м2.
mk-mapa

Нашата дистрибутивна мрежа ги опфаќа трговските ланци, трговците на големо, мали и големи продавници, аптеки, парфимерии. Развојот на нашата компанија е нашиот највисок  приоритет и ние го гледаме во следниве области:

 • Да се биде најдобар во пенетрацијата на пазарот.
 • Ние сакаме да спроведеме  успешен бизнис модел кој е преземен од нашите деловни партнери
 • Да се усовршимеи прошириме преку преземање на нови бизниси и соработка со нови бизнис партнери.